AAA

SVET | 20.04.2017 19:50 > 20.04 21:22

Jehovini svedoci zabranjeni u Rusiji

Vrhovni sud Rusije zabranio je danas delovanje Jehovinih svedoka prihvatajući predlog Ministarstva pravde da se ta hrišćanska verska zajednica u zemlji označi kao "ekstremistička grupa".

Sud je naložio zatvaranje glavnog sedišta te organizacije i njenih 395 lokalnih sedišta kao i zaplenu imovine, javila je ruska agencija Interfaks.

Zvaničnica Ministarstva pravde Svetlana Borisova ocenila je na sudu da Jehovini svedoci predstavljaju "pretnju za prava gradjana, javni red i bezbednost".

U Rusiji se procenjuje da ima više od 170.000 članova te verske zajednice. Jehovini svedoci su pod sve većim pritiskom poslednjih godina u Rusiji, gde je zabranjena distribucija njihove literature za koju se smatra da krši zakon protiv ekstremizma.

Jehovini svedoci su hrišćanska verska zajednica sa više od 8,3 miliona članova širom sveta, a u većini zemalja imaju status pravnog lica. U svetu su poznati po tome što sva svoja verovanja temelje isključivo na Svetom pismu, odnosno Bibliji i po svojoj propovedničkoj delatnosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.