AAA

SVET | 01.05.2017 15:00 > 01.05 15:34

Maduro naredio povećanje minimalne zarade za 60 odsto

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je povećanje minimalne zarade u toj zemlji za 60 odsto, koje će danas stupiti na snagu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Radnici sa najnižom zaradom sada će, uz subvencije za hranu, imati plate oko 200.000 venecuelanskih bolivara mesečno, što je oko 45 evra na crnom deviznom tržištu.

To je treća odluka o povećanju plata u 2017. godini, i odnosi se na vladine službenike i vojsku, a doneta je mesec dana pošto su počeli protesti u Venecueli, koji su ponekad nasilni.

Politički analitičari ocenjuju da bi danas kada je Medjunarodni dan rada, 1 maj moglo da dodje do nemira pošto je opozicija najavila proteste, a pristalice vlade kontra-proteste.

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja ponudio je da posreduje izmedju Madurove vlade i njegovih protivnika, ali je to opozicija odbila, navodi BBC.

Gotovo svakodnevne demonstracije organizuju se u Venecueli već nedeljama, od kada je Vrhovni sud doneo odluku, koju je kasnije opozvao, da preuzme ovlašćenja parlamenta, a u sukobima s policijom poginulo je najmanje 20 ljudi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.