AAA

SVET | 17.06.2017 09:25

Kuba osudila neprijateljsku retoriku Donalda Trampa


Kubanska vlada osudila je "neprijateljsku retoriku" predsednika SAD Donalda Trampa koji je najavio novu američku politiku prema tom ostrvu.U saopštenju objavljenom kasno sinoć na vladinim sajtovima i na televiziji, administracija predsednika Raula Kastra je saopštila da je Trampov govor bio "pun neprijateljske retorike koja podseća na vremena otvorene konfrontacije".

Ipak, kubanska vlada je saopštila i da je spremna da nastavi dijalog sa SAD o temama od zajedničkog interesa.

"Poslednje dve godine su pokazale da dve zemlje mogu da saradjuju i koegzistiraju na civilizovan način", navodi se u saopštenju kubanske vlade.

Tramp je objavio je juče poništavanje sporazuma koji su SAD i Kuba sklopile 2014. i u govoru u Majamiju osudio "brutalni" kubanski režim.

Tramp je rekao da sporazum s Kubom koji je sklopio njegov prethodnik Barak Obama, "ne pomaže Kubancima, a bogati režim". On je obećao "bolji sporazum" za Kubance i za SAD.

Tramp je rekao da će nova politika biti usmerena na sprečavanje priliva novca kubanskoj vojsci, policiji i obaveštajnim službama.

Ambasade će ostati otvorene, kao i mogućnost sletanja aviona i pristajanja brodova u kubanske luke dok će putovanja biti ograničena na ona sa "obrazovnim ciljem".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.