AAA

SVET | 12.07.2017 15:10

Trampov advokat: Tramp Junior nije prekršio zakon


Advokat predsednika SAD Džej Sekulov rekao je da najstariji sin Donalda Trampa nije prekršio nijedan zakon kada se juna 2016. sastao s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom.

Govoreći na američkim televizijama ABC i NBC, Sekulov je danas kazao da predsednik SAD Donald Tramp nije znao za taj sastanak u junu prošle godine i da je "tek nedavno" saznao za mejl prepisku svog sina u kojoj je taj sastanak dogovaran, preneo je Asošijeitd pres.
Sekulov je dodao da Tramp nije pod istragom specijalnog savetnika u istrazi o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore Roberta Mulera.

Sastanku u "Tramp kuli" juna 2016. godine prisustvovali su Donald Tramp Junior, Natalija Veselnickaja, Trampov zet Džared Kušner i šef Trampove predsedničke kampanje Pol Manafort.

Tramp Junior je juče otkrio da je na tom sastanku želeo da od vlade Rusije čuje navodne kompromitujuće informacije o kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

On je juče objavio seriju mejlova koje je u junu prošle godine razmenio s publicistom i nekadašnjim tabloidnim novinarom Robom Goldstounom koji mu je pomogao u zakazivanju sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom.

Iz mejl prepiske vidi se da su taj sastanak organizovali trgovac nekretninama Aras Agarlov i njegov sin, pop pevač Emin Agarlov.

Prema Goldstounovim navodima u mejlovima, glavni ruski tužilac se ponudio da preko Arasa Agarlova obezbedi Trampovom izbornom štabu informacije o Hilari Klinton.

Iz mejl prepiske do sada se najjasnije vidi da je Trampov izborni štab bio voljan da razmotri pomoć Rusije u sklopu kampanje za predsedničke izbore.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.