AAA

SVET | 27.07.2017 17:20 > 27.07 17:23

Putin: Rusija će odgovoriti na drskost SAD posle novih sankcija


Rusija će odgovoriti na "drskost" SAD čiji je Kongres usvojio zakon o jačanju ekonomskih sankcija Rusiji, upozorio je danas ruski predsednik Vladimir Putin i dodao da još ostaje da se odredi kakav će biti ruski odgovor.

"Ponašamo se vrlo rezervisano, strpljivo, ali u odredjenom trenutku treba da odgovorimo jer je nemoguće neograničeno tolerisati drskost prema našoj zemlji", rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji s finskim kolegom Saulijem Ninistom u gradu Savonlina u Finskoj.

Kongres SAD, u nameri da kazni Rusiju zbog njenog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine, usvojio je pre dva dana ubedljivom većinom zakon koji predvidja oštrije sankcije protiv Rusije.

Putin ocenio je danas da istraga koja je u toku u SAD o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore pokazuje rastuću "anti-rusku histeriju" u SAD.

"Jednostavno primećujemo rastuću anti-rusku histeriju", rekao je Putin i izrazio žaljenje što su rusko-američki odnosi "žrtvovani zbog unutrašnje politike".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.