AAA

SVET | 23.08.2017 21:55

Tramp ublažio ton u govoru veteranima


Predsednik SAD Donald Tramp ublažio je danas ton i pozvao svoje sunarodnike na "novo jedinstvo", dan posle zapaljivog obraćanja u kome je napao političke protivnike i medije.

U govoru veteranima na konferenciji Američke Legije (American Legion) u Rinu u američkoj državi Nevada Tramp je rekao "mi smo jedan narod sa jednim domom i jednom velikom zastavom", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"U Americi mi nikad ne izgubimo veru, nikad ne zaboravimo ko smo i nikad ne prestanemo da se trudimo za bolju budućnost", rekao je Tramp.

On je rekao da je vreme da se izleče rane koje su delile narod, i da se traži novo jedinstvo zasnovano na zajedničkim vrednostima koje ujedinjuju Amerikance.

"U SAD-u mi nismo definisani bojom naše kože, cifrom na našem isečku za platu ili političkom partijom, definisani smo zajedničkom humanošću", rekao je američki predsednik.

Dan ranije na skupu u Arizoni on je govorio protiv dva senatora, članova njegove republikanske stranke i protiv medija koje je optužio da su odgovorni za raširenu osudu njegovog reagovanja na nerede u Šarlotsvilu, u Virdžiniji ranije ovog meseca.

On se sinoć osvrnuo i na zid na granici s Meksikom, zapretivši da će zatvoriti vladine institucije ako Kongres ne odobri sredstva za njegovu izgradnju.

Tramp je i sinoćno obraćanje počeo pozivima na jedinstvo ali je brzo počeo besno da optužuje medije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.