AAA

SVET | 04.09.2017 08:05

SAD spremne da upotrebe nuklearne kapacitete u slučaju da Severna Koreja nastavi da ih ugrožava

Sjedinjene Američke Države (SAD) su spremne da upotrebe nuklearne kapacitete u slučaju da Severna Koreja nastavi da ih ugrožava ili ugrožava njihove saveznike, saopštila je Bela kuća.Posle nove nuklearne probe Pjongjanga, američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sinoć sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Tramp i Abe su osudili provokacije Severne Koreje, potvrdili nepokolebljivu obostranu posvećenost po pitanju odbrane i obećali da će nastaviti blisku saradnju, navodi se u saopštenju Bele kuće.
"Predsednik Tramp je ponovo potvrdio da su SAD posvećene obrani naše domovine, naše teritorije i naših saveznika, koristeći diplomatske, konvencionalne i nuklearne kapacitete sa kojima raspolaže", navodi se u saopštenju američkog predsedništva.

Američki ministar odbrane Džim Matis je prethodno izjavio da će pretnje SAD i njihovim saveznicima "naići na snažan vojni odgovor".

"Odgovor će biti i efikasan i veoma snažan", rekao je Matis u Beloj kući posle sastanka sa američkim predsednikom i savetnicima za nacionalnu bezbednost.

Severna Koreja saopštila je juče da je izvela šestu nuklearnu probu uspešnim testiranjem hidrogenske bombe koja bi mogla da bude bojeva glava za interkontinentalni balistički projektil.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.