AAA

SVET | 14.09.2017 12:40 > 14.09 13:09

Nove pretnje Pjongjanga Japanu i SAD

Severna Koreja zapretila je da će nuklearnom bombom potopiti Japan, a SAD pretvoriti u "pepeo i tamu" zbog usvajanja novih sankcija UN ove sedmice.

"Nema više potrebe da Japan postoji blizu nas", navodi se u saopštenju Korejskog komiteta za azijsko-pacifički mir, koje je prenela Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

U saopštenju se dodaje da "četiri ostrva (japanskog) arhipelaga treba da budu potopljena nuklearnom bombom Džučea", što je zvanična državna ideologija Severne Koreje, prenosi Gardijan.

Komitet, zadužen za odnose Pjongjanga sa spoljnim svetom, pozvao je na raspuštanje Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga "oružjem zla" u rukama Vašingtona.
Savet bezbednosti je u ponedeljak jednoglasno usvojio nove sankcije Severnoj Koreji posle njene šeste nuklearne probe izvedene 3. septembra.

Komitet je naveo i da SAD treba pretvoriti u "pepeo i tamu" i "prebiti na smrt kao pobesnelog psa" zbog "grozne rezolucije o sankcijama".

"Pokažimo svoj inat mobilizacijom svih sredstava za osvetu koja smo do sada pripremili", navodi se u saopštenju.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga rekao je da su nove pretnje Pjongjanga "nečuvene i ekstremno provokativne", prenosi AP.

Saopštenje severnokorejskog komiteta "znatno povećava tenzije u regionu", rekao je Suga. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.