AAA

SVET | 20.09.2017 22:25 > 20.09 22:26

Izrael optužio Abasa da je izrekao laži u UN

  • Foto: YouTube

Ambasador Izraela u UN Dani Danon ocenio je danas da je govor Mahmuda Abasa na zasedanju Generalne skupštine UN "širenje neistina" i da "ohrabruje mržnju".

"Danas su laži i opravdanja pokazali ponovo da palestinsko rukovodstvo serijski izbegava mir", naveo je izraelski ambasador.

Danon je reagovao povodom Abasovog govora o decenijskom izraelsko-palestinskom sukobu i ocene da je Izrael ugrozio rešenje tog konflikta po modelu dve države širenjem jevrejskih naselja na okupiranim palestinskim teritorijima, uključujući i anektirani istočni Jerusalim, i da više nema mesta za palestinsku državu.

Abas je takodje uporedio s igranjem vatrom donošenje bilo kakve jednostrane odluke Izraela o mestu svetom i za Jevreje i za muslimane u Starom gradu u Jerusalimu.

Napetost je porasla ovog leta na tom svetilištu koje Jevreji zovu Brdo hrama, jer su se tamo nekada nalazili dreni jevrejski hramovi, a muslimani Uzvišeno utočište i gde je sada džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu, kada je Izrael postavio, a potom brzo uklonio metalne detektore nakon napada u kome su ubijena dva izraelska policajca.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.