AAA

SVET | 06.12.2017 15:50 > 06.12 16:48

Putin objavio da će se opet kandidovati

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je danas da će se na izborima sledeće godine kandidovati za novi šestogodišnji mandat na čelu države.

Putin je objavio planove za kandidaturu na sastanku s veteranima i radnicima u fabrici automobila GAZ u gradu Nižnji Novgorod, preneo je Tass.

"Da, kandidovaću se za predsednika Rusije", rekao je Putin i dodao da nije mogao da pronadje bolje mesto i trenutak da objavi svoju kandidaturu.

Ruski predsednik najavio je ranije danas na ceremoniji dodele nagrada za mlade dobrovoljce da će uskoro doneti odluku o kandidaturi na izborima 18. marta.

On je tada rekao da će odluku doneti u "najskorijoj budućnosti" i da će imati u vidu današnji razgovor s mladim dobrovoljcima i njihovu reakciju.

Rejting predsednika Rusije je iznad 80 odsto. Pored Putina, verovatno će se kandidovati ultranacionalista Vladimir Žirinovski i liberal Grigori Javlinski, kao i televizijska voditeljka Ksenija Sobčak, ćerka bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga koji je bio Putinov mentor 90-ih godina.

Putin je na vlasti od 2000. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.