AAA

SVET | 12.12.2017 22:05

Moravjecki: Poljska je deo evropske slagalice


Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je danas da se Poljska "uklapa u evropsku slagalicu" i da joj treba dozvoliti da brani sopstvene interese i karakter iako je članica Evropske unije (EU).

Moravjecki je rekao u svom prvom obraćanju poljskom parlamentu da se njegova zemlja protivi "podeli Evrope na bolje i gore" i dodao da to "nije u redu".

"Draga Evropo, poljski deo se savršeno uklapa u evropski slagalicu, ali ne sme biti stavljen na silu ili na pogrešno mesto". kazao je on.

Moravjecki je juče položio zakletvu, a ministri u njegovoj vladi biće isti kao u kabinetu njegove prethodnice Beate Šidlo.

U Poljskoj je bilo spekulacija da će u Vladi odmah doći do personalnih promena, ali to se nije desilo pošto su svi dosadašnji ministri, jedan po jedan, položili zakletve i potpisali izjave da će poštovati Ustav.

Moravjeckog, dosadašnjeg zamenika premijera i ministra finansija, prošle nedelje je za predsednika Vlade izabrao moćni šef vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.