AAA

SVET | 08.02.2018 20:00

Tramp na Molitvenom doručku: Vera centralna za američki život

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas na Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu da je vera "centralna za američki život i slobodu".

U 15-ominutnom obraćanju na godišnjem skupu zvaničnika drugih država, političara iz SAD, diplomata, verskih vodja Tramp je ukazao da su osnivači Amerike govorili o "našem tvorcu" u Deklaraciji o nezavisnosti, da na američkom novcu piše "U Boga verujemo".
On je rekao da prava koja svi Amerikanci uživaju "nisu data od čoveka" već da "naša prava dolaze od našeg tvorca".

"Šta god da se desi nikakva zemaljska snaga ne može da oduzme ta prava", rekao je Tramp na 66. Nacionalnom molitvenom doručku u hotelu Vašington Hilton, tradicionalnom okupljanju na kome zvanice razmenjuju prijateljske poruke kroz molitvu.

On je takodje govorio o tome da vidi "moć Božje lubavi" u Amerikancima, posebno tokom odgovora na nedavne uragane i masovne oružane napade.

"Mi svi možemo da budemo heroji za sve", rekao je Tramp.

Medju onima koji su sedeli zajedno sa Trampom bili su republikanski kongresmen Stiv Skalis koji je teško ranjen prošlog leta kada je naoružani napadač pucao na republikanske članove Kongresa i demokratski kongresmen i predsednikom Kongresnog crnog kokusa Sedrik Ričmond.

Prva dama Ruande Džanet Kegame izgovorila je uvodnu molitvu.

Nacionalni molitveni doručak tradicija je stara više od šest decenija po kojoj se svake godine, prvog četvrtka u februaru, u zajedničkoj molitvi okupljaju predsednik SAD, članovi Kongresa, američki političari i vojni lideri, kao i ugledni gosti iz stotinak zemlja sveta.

Kako navodi agencija AP Tramp ima jaku podršku evangelista koji su doprineli da on dodje do Bele kuće.

Tramp se pre doručka sastao sa predsednikom Gvatemale Džimijem Moralesom kome je zahvalio na podršci njegovoj odluci da premesti ambasadu Izraela u Jerusalim, saopštila je Bela kuća.

Gvatemala je jedna od devet zemalja koje su podržale SAD u glasanju u UN u kome je osudjena ta američka odluka.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.