AAA

SVET | 12.03.2018 19:50

Rusija nazvala cirkuskom predstavom britansku tvrdnju o trovanju špijuna


Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je kao "cirkusku predstavu" i "provokaciju" odbacila današnju izjavu britanske premijerke Tereze Mej da postoji "velika verovatnoća" da je Moskva odgovorna za prošlonedeljno trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala u Velikoj Britaniji.

Zaharova je rekla da je ta optužba Rusije "još jedna informaciona i politička kampanja zasnovana na provokacijama", prenele su ruske novinske agencije.
Britanska premijerka je danas izjavila pred britanskim Parlamentom da je bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj bio izložen vojnom nervnom agensu kakav proizvodi Rusija i da postoji "velika verovatnoća" da je Rusija odgovorna za trovanje.

Zaharova je opisala tvrdnju birtanske premijerke  "kao cirkusku predstavu u britanskom parlamentu".

Britanska premijerka je rekla da je hemikalija upotrebljena u napadu identifikovana kao deo grupe nervnih agenasa poznate kao "novičok", koji je Sovjetski savez na kraju Hladnog rata. 

Ona je rekla da je ruski ambasador u Londonu pozvan da objasni da li je trovanje "direktna akcija ruske države" ili posledica "gubitka kontrole" nad zalihama nervnih agenasa.

"Ako ne bude kredibilnog odgovora, zaključićemo da se ova akcija svodi na nezakonitu upotrebu sile ruske države protiv Velike Britanije", rekla je Mej. Ona je dala ruskom ambasadoru rok za odgovor do do kraja sutrašnjeg dana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.