AAA

SVET | 26.07.2018 17:20 > 26.07 17:29

Protesti jer je Bela kuća zabranila ulaz novinarki CNN

Zbog jednog pitanja koje je ranije postavila predsedniku Donaldu Trampu, novinarka Si-En-Ena (CNN) Kejtlen Kolins nije puštena u Belu kuću, na pres-konferenciju Trampa i predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera.

Ta novinarka je u sredu bila na prepodnevnoj konferenciji za štampu u Beloj kući, kada je bilo i pitanja o jednom bivšem Trampovom advokatu za koga se tvrdi da se s jednom manekenkom dogovarao da ćuti o ranijoj ljubavnoj vezi s Trampom.

Novinarka Kolins je rekla da su je zbog pitanja o tome potom ukorili Trampovi saradnici i rekli joj da neće moći da dodje na narednu pres-konferenciju u sredu, Trampa i Junkera.

Ti zvaničnici Bele kuće to danas nisu potvrdili, ali nisu ni demantovali, a ukazali su na potrebu "veće uljudnosti" novinara.

CNN je u saopštenju osudio potez predsednikovih saradnika koji je nazvao "odmazdom", a pomenuo je i da takav postupak "nije znak otvorenosti i slobode medija".

"Samo zato što Beloj kući nisu prijatna pitanja o vestima dana, ne znači da ta pitanja nisu važna i da ih ne treba postavljati", navela je ta mreža.

Postupak Trampovih saradnika je osudilo i Udruženje izveštača iz Bele kuće, kao "pogrešan i neprikladan", i kao "odmazdu" koja se "ne može odbraniti".

Kritika je stigla čak i iz Televizije Foks, najnaklonjenije prema Trampu, koja je saopštila da "snažno solidarno podržava CNN i pravo novinara na potpun pristup (institucijama) kao deo slobode štampe".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.