AAA

SVET | 09.09.2018 11:00

Advokat: Tramp ne misli da je sporazum o ćutanju Stormi Danijels validan

Predsednik SAD Donald Tramp ne veruje da sporazum o plaćanju porno glumici Stormi Danijels za ćutanje o njihovoj navodnoj aferi ima pravnu snagu i neće je tužiti zbog kršenja sporazuma time što je javno govorila o detaljima afere, naveo je Trampov advokat u podnesku sudu.

Dokumentacija je predata juče, a nešto ranije je kompanija Esenšl konsaltants (Essential Consultants), koju je tadašnji Trampov advokat Majkl Koen osnovao da bi se bavila sporazumom o tajnosti podataka, ponudila da ga poništi i istovremeno povukla pretnju o tužbi protiv Danijels.

Danijels, čije pravo ime je Stefani Kliford, tvrdi da je 2006. imala seksualni odnos s Trampom i da su još godinu dana ostali u platonskoj vezi. Njoj je par dana pred izbore 2016. plaćeno 130.000 dolara da bi ćutala o tome.

Ona se pred sudom bori da poništi sporazum o tajnosti podataka, tvrdeći da ga je potpisao bivši Trampov advokat Koen, ali ne i Tramp.

Ukoliko sud sada odbaci slučaj, upropastiće pokušaje njenog advokata Majkla Avenatija da primora Trampa da pod zakletvom svedoči o tome šta su on i Koen mogli znati o sporazumu o tajnosti.

Ponude advokata otklanjaju svaku pravnu opasnost po glumicu zbog javnog govora o navodnoj aferi i navodnim pokušajima da se ona prikrije.

Trampov advokat Čarls Harder je u podnesku naveo da predsednik SAD ne spori tvrdnju da ugovor nije validan i da se nikada nije smatrao ugovornom stranom. I Tramp i Koen su zatražili od glumice da povuče tužbu.

Advokat Avenati je rekao da neće prihvatiti ponude i pristati na poravnanje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.