AAA

SVET | 24.10.2018 19:05

Saudijski prestolonaslednik ocenio ubistvo Kašogija zločinom iz mržnjeSaudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman ocenio je danas kao "zločin iz mržnje" ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Turskoj i dodao da Rijad saradjuje sa Ankarom kako bi "pravda bila zadovoljena".

Obraćajući se na medjunarodnom ekonomskom forumu u Rijadu, Salman je rekao da odnosi s Turskom neće biti prekinuti.

"Oni koji stoje iza tog zločina će morati na odgovaraju i na kraju će pravda biti zadovoljena", rekao je saudijski princ u prvoj izjavi od nestanka Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Tursko predsedništvo je ranije danas saopštilo da je saudijski prestolonaslednik razgovarao s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o zajedničkim naporima u rasvetljavanju okolnosti ubistva novinara.

Kašogi, kritičar saudijske kraljevske porodice koji je živeo u SAD, nestao je 2. oktobra pošto je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, gde je došao po dokumenta za ženidbu.

Rijad je u prvoj reakciji saopštio da je Kašogi (59) napustio konzulat, da bi kasnije pod medjunarodnim pritiskom naveo da je novinar izgubio život u tuči u konzulatu. Turski mediji su pre toga preneli da je novinar mučen pre smrti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.