AAA

POLITIKA | 22.04.2019 12:55 > 22.04 12:55

SRS: Ulaganje 44 milona evra u zgradu RTV skandal bez presedana

Predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine Djuradj Jakšić izjavio je danas da je ulaganje u novu poslovnu zgradu RTV od 44 miliona evra skandal bez presedana s obzirom da je za najveći deo Vojvodine osnovna komunalna infrastruktura "misaona imenica".

"Dok je za najveći deo Vojvodine u 21. veku, osnovna komunalna infrastruktura – voda, asfalt, struja i kanalizacija misaona imenica, bahati naprednjački pokrajinski režim se rasipa milionima na projekte od kojih gradjani nemaju nikakve koristi", rekao je Jakšić na konferenciji za novinare, a prenosi SRS u saopštenju.

Kako je istakao, dok Banat pije vodu punu arsena, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović gradi spejs šatl zgradu za televiziju, koja "nije medijski servis gradjana, nego partijska televizija Srpske napredne stranke".

On je kazao da SRS zahteva smenu Miodraga Koprivice i kompletnog rukovodstva RTV, raspisivanje javnog konkursa za izbor novog direktora i formiranje višestranačkog upravnog odbora, sastavljenog od predstavnika svih parlamentarnih stranaka.

Jakšić je rekao da uporno, godinu i po dana, traži od Igora Mirovića zvaničnu informaciju, koja je konačna cena koštanja nove poslovne zgrade RTV, ali da predsednik Pokrajinske vlade izbegava odgovor.

On je kazao da će sama izgradnja, bez opremanja objekta, koštati više od 25 miliona evra.

Jakšić je istakao da osiromašeni gradjani moraju znati da su "zlatom plaćali izgradnju nove zgrade televizije, jer će, za svaki izgradjeni kvadratni metar, biti plaćeno preko 1.600 evra".

"Miroviću, objasni javnosti, kako je moguće da kvadrat nove zgrade RTV košta 1.600 evra?!", upitao je Jakšić i pozvao Mirovića da potvrdi ili demantuje, informaciju da će građani za zgradu RTV platiti 44 miliona evra.

Iz SRS ističu da je zgrada Radio televizije Vojvodine, "jedan u nizu, promašenih, megalomanskih projekata od kojih gradjani nemaju nikakav benefit".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.