AAA

POLITIKA | 12.12.2019 11:30 > 12.12 11:30

Novaković: Andrej Vučić je stvarni gradonačelnik Novog Sada

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da je Miloš Vučević samo formalni gradonačelnik Novog Sada, a da je "stvarni gradonačelnik" – brat predsednika Srbije Andrej Vučić.

U intervjuu za nedeljnik Vreme Novaković tvrdi da je Andrej Vučić, "pošto se posvadjao oko podele kolača u Beogradu", kao "utešnu koruptivnu nagradu dobio celu Vojvodinu".
Novaković je naveo da, zajedno sa Andrejom Vučićem, svim ključnim novčanim tokovima u Novom Sadu i celoj Vojvodini, upravlja i kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

"Pored ovog koruptivnog dela, uloga Zvonka Veselinovića je i da disciplinuje novosadsku kriminalnu scenu i da tu istu kriminalni scenu funkcionalizuje i upregne u prikupljanje i obezbedjivanje kapilarnih glasova", naveo je Novaković.

On je dodao da je ovakva uloga Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića "učinila da Novi Sad više ne liči na sebe".

Novaković je u intervjuu za "Vreme" izneo niz tvrdnji o navodnim koruptivnim radnjama u Novom Sadu, navodeći da do informacija dolazi preko "uzbunjivača iz Gradske kuće".

On je naveo da firmu "Galens", koja izvodi brojne graditeljske radove u Novom Sadu, "podržava lično Aleksandar Vučić".

"Operativno sa tom firmom saradjuju i nameštaju poslove Andrej Vučić i Miloš Vučević, čineći krivično delo trgovina uticajem. Ne postoji doslovno ni jedna jedina lokacija koju je kupila kompanija 'Galens', a da posle toga naknadno nije menjan regulacioni plan i projekti u pogledu stepena izgradjenosti i spratnosti", rekao je Novaković.

Novaković je u intervjuu oštro kritikovao i Ligu socijademokrata Vojvodine zbog koalicije sa Srpskom naprednom strankom na gradskom nivou u Novom Sadu, tvrdeći da je LSV "svoju tridesetogodišnju istoriju i sve za šta se borio" – "bacio pod noge".

On je utvrdio da je Vučić "kupio sve one koje je u opoziciji mogao da kupi".

"Savez LSV – SNS nije komunalna koalicija, kako oni tvrde, nego komunalno prostituisanje", rekao je Novaković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.