AAA

POLITIKA | 22.06.2022 16:00 > 22.06 16:03

U Banatu potpisi gradjana zbog zanemarivanja od strane države

Gradjanska inicijativa iz Kikinde "Banat je u pravu" saopštila je danas da je u tom delu Vojvodine počelo prikupljanje potpisa gradjana nezadovoljnih odnosom države prema tom kraju, a kao razlozi navedeni su višedecenijsko zanemarivanje cele oblasti kroz stanje puteva i pruga i nedostatak vode za piće u skoro svim naseljima.

"Na ove glavne mogli bi se nadodati i brojni ekološki problemi, kao i stanje u zdravstvu, obrazovanju, ali za sada se tema apela drži u okvirima prve tri banatske muke. Banaćani imaju nameru da vrše pritisak u javnosti, a očekuju da će vremenom postići ozbiljniji i odgovorniji odnos nadležnih ka uslovima života", navodi se u saopštenju.

Najavili su razgovore sa gradjanima na ulici, nastavak prikupljanja potpisa, javne skupove u formi tribina i diskusija, kao i proširenje broja opština i gradova u kojima inicijativa deluje.

"Banat je nekada bio ekonomski raj, saobraćajno čvorište ovog dela Evrope, a sada je teška periferija bez osnovnih uslova za pravi ekonomski razvoj, jer su nedostatak vode za piće i saobraćajna infrastruktura u izuzetno lošem stanju nepremostive prepreke", piše u saopštenju.

Inicijativu "Banat je u pravu" je pokrenula grupa aktivista iz Kikinde, a potpisi se još skupljaju u Čoki i Novom Kneževcu.

Tokom leta očekuju da im se pridruži i srednji Banat.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.