AAA

POLITIKA | 18.06.2017 12:30 > 18.06 12:34

LSV: Sa sadašnjim ustavom Srbija ne može u EU

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je danas ocenila da Srbija s postojećim ustavom ne može ući u Evropsku uniju, i zatražila od parlamentarnih stranaka da "s reči predju na dela" i da u praksi primene obećanja o donošenju modernog ustava.

"Strateško opredeljenje Srbije je ulazak u Evropsku uniju. Sa ovakvim ustavom je to nemoguće. Što pre to vlasti u Beogradu shvate, gradjanima Srbije će biti bolje", navela je u saopštenju republička poslanica LSV Olena Papuga.

Kao "posebno pogrešno" ocenila je pominjanje promene Ustava samo zbog pitanja Kosova, i dodala da se novim ustavom mora rešiti i pitanje decentralizacije Srbije.

"Srbija je duboko centralizovana država, u kojoj postoji samo jedan bitan centar glavni grad, a ostatak države polako nestaje. Plate su u Beogradu i 40 odsto više od republičkog proseka, a od Beograda na vodi i muzičkih fontana se ne vide pravi problemi gradjana", ukazala je Olena Papuga.

Podsetila je da je pre dve godine Skupština Srbije formirala Akcionu grupu za promenu političkog sistema, ali je rezultat rada te grupe ostao neprimetan.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.