AAA

DRUšTVO | 24.11.2018 11:00 > 24.11 11:22

Zaštitnik gradjana u Loznici sa gradonačelnikom i predstavnicima NVO razgovarao o problemima

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić razgovarao je sinoć u Loznici sa gradonačelnikom tog grada Vidojem Petrovićem, kao i sa predstavnicima javnih ustanova, preduzeća i nevladinih organizacija o problemu nasilja u porodici, zaštiti i unapredjenju prava osoba sa invaliditetom, neisplaćenim zaradama radnicima preduzeća u "restrukturiranju", ali i o drugim temama. "Više puta sam isticao da je Zaštitnik gradjana zaštitnik svih gradjana Srbije, a ne samo gradjana Beograda, gde se nalazi sedište. Ovo je prvi u nizu gradova koje ćemo obići", kazao je Pašalić na sastanku.

On je kazao da su gradjani Loznice poslali oko 390 pritužbi do sada što je, kako je naveo, malo.

"Dva osnovna problema koja se tiču Loznice su opasne materije i problemi zbog koncentracije migranata", kazao je Pašalić.

Pašalić je ukazao na važnost postojanja lokalnog ombudsmana, jer bi on rešavao lokalne probleme.

Pašalić je učesnicima sastanka rekao da su u toku izmene i dopune Zakona o zaštitniku gradjana i ponovio da će on "tražiti proširenje ovlašćenja zaštitnika gradjana".

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović najavio je da će Loznica iduće godine dobiti lokalnog ombudsmana.

"Od sledeće godine, grad Loznica će imati zaštitnika gradjana. Mi smo pripremili prostorije, radimo na kadrovskim rešenjima i tehničkom opremanju", izjavio je Petrović.

Posle sastanka, Pašalić je zajedno sa svojim saradnicima obišao prostorije budućeg lokalnog ombudsmana.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.