AAA

DRUšTVO | 21.12.2018 07:55 > 21.12 09:37

Naslovna strana za petak, 21. decembar 2018. godine

Dnevne novine od petka, 21. decembra pišu o pismu predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ali i o tome da će SAD presudno uticati na rešenje kosovskog pitanja.

ALO  -  "SAD će podržati Srbiju", kaže za list američki kongresmen i general Stiv Stivers. O porukama predsednika Rusije Vladimira Putina na tradicionalnoj konferenciji za novinare na kraju godine, list piše pod naslovom "Samo da ne bude krvi u pravoslavlju".

BLIC  -  "Haradinaj nam traži 22 milijarde evra", list piše da premijer Kosova Ramuš Haradinaj traži od Srbije novac na ime odštete na Kosovu pre i za vreme rata (1990-1999). O izmenama Zakona o pristupu informacijama list piše "Državna preduzeća biće još veći medvedi".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Zahvalnost Putinu na podršci oko KiM", o pismu predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. "'Lazar 3' u jedinicama", o novom oklopnom borbenom vozilu Vojske Srbije. "Više novca za zakinute porodilje i trudnice", list piše da je radna grupa pripremila izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

DANAS  -  "Naprednjaci nastavljaju progon opozicionara", o incidentu na sednici Skupštine Vojvodine sa koje su izbačeni poslanici opozicije. "U Londonu podnete tužbe protiv SPC zbog pedofilije", advokat Mladen Kesar za list kaže da je podneo tužbe protiv pojedinih sveštenika Srpske pravoslavne crkve, kojima ih tereti za seksualno zlostavljanje. Reditelj Emir Kusturica za list kaže "Nije mi rukopoložen novac za dovodjenje Formana na Fest 1986".

INFORMER  -  "Tramp će naterati Šiptare na podelu", tvrdi kongresmen Ted Po koji je najavio ofanzivu SAD na Balkanu.

KURIR  -  Pod naslovom "Konačno rešenje za Kosovo", list piše da će za pregovarački sto za rešenje kosovskog problema sedeti i predsednici Rusije, Kine i SAD.

POLITIKA  -  Izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina sa redovne konferencije za novinare u Moskvi list prenosi u tekstu "Moguć krvavi rasplet podele crkvene imovine u Ukrajini". "Počelo prečišćavanje vode u Zrenjaninu", o tome da je u Zrenjaninu posle 14 godina voda sa česme ispravna za piće. "Angela Merkel otvara vrata 'gastarbajterima'", o novom nemačkom zakonu za useljavanje kvalifikovanih radnika.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Putin: Srbi, Tramp će vas prevariti oko podele Kosova", list prenosi "šokantnu poruku iz Moskve". "Tajkun ojadio firmu iz Obrenovca", o tome da je biznismen Vladimir Vrbaški oštetio preduzeće "Dragan Marković" uzimanjem u zakup zemljišta po nižoj tržišnoj ceni.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.