AAA

DRUšTVO | 23.12.2018 11:25

Ilić: Sudije koje krše etički kodeks i poštuju stranke u postupku veliki problem

Disciplinski tužilac Visokog saveta sudstva Mirjana Ilić izjavila je da danas veoma malo sudija kasni sa izradom sudskih odluka, ali da su se u radu pravosudja pojavili drugi problemi.

"Sudije koje krše etički kodeks, ne poštuju stranke, advokate i druge zaposlene u sudu. To se ove i prošle godine pojavljuje kao veliki problem", rekla je Ilić za današnje izdanje lista Blic.

Ilić je napomenula da su ona i njene kolege nezavisni u radu, što se vidi i po tome da "pojedine predloge tužioca disciplinska komisija odbija, a Visoki savet sudstva ih po žalbi usvaja".

"Mi nekad imamo potpuno različite stavove. Zaista radimo bez ikakvog pritiska, bez ikakve sugestije od bilo koga. Odbili smo i neke disciplinske prijave koje je podeneo i predsednik Vrhovnog kasacinog suda, s tim što je on zaista veliki broj prijava i podneo", rekla je Ilić.

Prema njenim rečima, reakcije sudija na disciplinske postupke i sankcije su raznolike, "neki to prihvataju opušteno, ali ima i nezadovoljnih".

"Imala sam situaciju kada sidjem na disciplinsko ročište da sudije ili njihovi punoćnici kreću u rat sa mnom", rekla je Ilić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.