AAA

DRUšTVO | 28.12.2018 13:15

Hemofarm fondacija dodelila stipendije najboljim studentima državnih fakulteta


Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na dogadjaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista.

Tokom sledeće akademske 2018/2019. godine, osim finansijske pomoći podržani studenti će imati mogućnost da pohadjaju Mentorski program i program letnje stručne prakse "Možeš i ti".

Osim dodele novih ugovora o stipendiranju, na ovom dogadjaju sadašnji i budući stipendisti Hemofarm fondacije imali su priliku da čuju i završno predavanje u okviru "Mentorskog programa".

Predavanje na temu "Atlas humanih ćelija – Google mape ljudskog organizma" održao je Nemanja Marjanović, bivši stipendista Hemofarm fondacije i prvi internacionalni student sa ovih prostora koji je primljen na multidisciplinarni kombinovani doktorski program na Univerzitetu Harvard/MIT.

Hemofarm fondacija već tradicionalno pomaže najboljim studentima medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

Najveća novina u ovogodišnjem programu stipendiranja Hemofarm fondacije je mogućnost letnje stručne prakse, koja je osmišljena da pruži podršku budućim ekspertima u sticanju praktičnog znanja i radnog iskustva.

Praksa će biti sprovedena u Srbiji i Nemačkoj tokom leta naredne godine.

"Od svog osnivanja, pre 25 godina podržavamo studente koji imaju izuzetne ocene, sjajne ideje, ambicije i želju da uče i napreduju, ali su slabijeg materijalnog stanja. Do danas smo podržali više od 3.300 mladih širom zemlje, a za godišnje stipendije u školskoj 2018/19. izborili su se upravo studenti koji su u protekloj godini pokazali da radom i upornošću mogu da postignu velike rezultate", rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Djordjević, ističući da je četvoro stipendista iz prethodne generacije nakon završenog programa svoje karijere započelo u kompaniji Hemofarm.

Program se realizuje uz podršku fondacije Konrad Adenauer.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.