AAA

DRUšTVO | 28.12.2018 15:55

U Paraćinu svake godine za 30 odsto više turista


Broj turista u Paraćinu u proseku beleži rast od 30 odsto svake godine zahvaljujući brojnim manifestacijama, odličnom geografskom položaju i dobrim hotelijerskim uslugama, izjavio je direktor Turističke organizacije Paraćina Aljoša Gligorijević.

"Brojni nastupi na sajmovima, koncerti i promovisanje turističkih potencijala na najbolji mogući način obeležili su rad Turističke organizacije opštine Paraćin u 2018. godini", kazao je Gligorijević agenciji Beta.

"Salon vina" jedna je od manifestacija koju poseti više hiljada ljubitelja vina i ugostitelja iz okruženja.

Na ovogodišnjem 'Salonu vina' svoj asortiman predstavilo je više od 60 znamenitih i etabliranih vinarija iz zemlje i inostranstva. Posetioci su bili u mogućnosti da degustiraju nekoliko stotina različitih vina, nastalih od autohtonih domaćih, novostvorenih i inostranih sorti groždja, kazao je Gligorijević.

Po prvi put ove godine u okviru "Art festa" realizovana je saradnja sa ambasadama Venecuele, Egipta i Finske.

"Osim saradnje na nivou kulture, istorije i tradicije ovih zemalja, njihovim ambasadorima predstavljen je privredni i turistički potencijal paraćinske opštine", istakao je Gligorijević.

Veoma značajna privredna manifestacija "Sajam privrede" okupila je u Paraćinu ove godine izlagače iz Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Kako je naveo, to je bila dobra prilika da se privrednici predstave, ostvare kontakte kako sa potencijalnim partnerima tako i sa konkurencijom, finansijskim institucijama, zainteresovanim potrošačima i budućim zaposlenima.

Izlagački prostor bio je prilagodjen svim kategorijama privrednika, tako da su bili zastupljeni gradjevinari, auto kuće, prevoznici, kablovski operateri, proizvodjači hrane, domaće radinosti i kao novina ove godine turističke organizacije iz regiona i Prirodnjački centar Svilajnac sa svojim prezentacijama, rekao je Gligorijević.

Ono što treba istaći su uspešni projekti koji su Turističkoj oraganizaciji doneli značajna sredstva od Ministarstva turizma i Kompanije CRH.

"Zahvaljujući tim sredstvima u 2019. godini biće opremljen Informativni centar u novim prostorijama Turističke organizacije i interaktivni izlog, koji će na savremen način, pružati sve potrebne informacije turistima i zainteresovanim posetiocima opštine Paraćin", naglasio je Gligorijević.

On je kazao i da će 2018. godinu svečano završiti večeras koncertom Big Bend RTS-a u Paraćinskom pozorištu.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Para’in. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.
 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.