AAA

DRUšTVO | 04.01.2019 10:05

Naslovna strana za petak, 4. januar 2019. godine

Dnevne novine u današnjim izdanjima pišu o smrti glumca Marka Nikolića, Božićnoj poslanici patrijarha Irineja, trenutnoj krizi u odnosima Beograda i Prištine, mogućnosti raspisivanja prevremenih izbora u Srbiji, kao i o drugim društvenim i ekonomskim temama.ALO  -  "Samo smrt može da me skloni sa scene", naslov je teksta u kojem list donosi poslednji neobjavljeni intervju Marka Nikolića. Pod naslovom "Radnicima u 'Aromi' presela Nova godina" list piše o tome da su prodavci u marketima "Aroma" radili 31. decembra i 1. januara po 12 sati.

BLIC  -  Analizira bojazan o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova "'Velika Albanija' je pucanj u mir". Izjave povodom smrti Marka Nikolića list donosi pod naslovom "Glumac koji je bio jedan od nas". "Nema slobode za Srbe u lažnoj državi Kosovo", iz poslanice patrijarha Irineja. "Sneg blokirao Ibarsku, i za Božić vejavica", o novom hladnom talasu u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI  -  Svedočenje vozača autobusa koji je učestvovao u železničkoj nesreći kod Niša "Ne znam kako nisam uspeo da vidim voz". List takodje navodi da službe bezbednosti upozoravaju na mogućnost isceniranih napada na Kosovu u "Spremaju 'Pandu 2' da okrive Beograd?!"."Cilj vojske Kosova konačni izgon Srba", patrijarh Irinej u Božićnoj poslanici.

DANAS  -  "Račun Ministarstva odbrane već mesec dana u blokadi", prema navodima lista podaci Narodne banke Srbije ukazuju da su tvrdnje Vojnog sindikata Srbije tačne. Lider Nove stranke poziva na demonstracije i u Nišu "Živković: Vreme je da se protesti preliju na celu Srbiju". "Kako su penzioneri dobili državu na sudu", o realizaciji dve pravosnažne presude za povraćaj dela umanjenja penzija.

INFORMER  -  "Amerikanci tvrde: Putin Srbiji donosi rakete", list piše da američki obaveštajci upozoravaju da Srbija od Rusije uskoro dobija moćan raketni sistem i da će to biti glavna tema razgovora srpskog i ruskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića. List piše i da je "Zavejana cela Srbija".

KURIR  -  "Izbacujemo nesposobne funkcionere", list navodi da je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio "čistku" u stranci. O pretnjma ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću: "Jezive prenje Dačiću i njegovoj porodici".

POLITIKA  -  "Pitanje Kosova i Metohije je pitanje opstanka našeg naroda", Božićna poslanica Srpske pravoslavne crkve. O smrti glumca Marka Nikolića: "Odlazak Marka Nikolića. "Kovačević: Privredni rast Srbije jedan od najvećih u regionu", list prenosi izjavu direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića. "Vanredni izbori sve izvesniji", o tome da bi odluka o pokretanju parlamentarnih izbora mogla da bude usvojena do početka februara. "Sa nanogicom na ispit, svadbu ili u bolnicu", povodom još jednog napada koje je počinio osudjenik u kućom pritvoru.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Giga izgubio borbu sa rakom, sahrana u subotu na Novom groblju", o smrti glumca Marka Nikolića. "Za Božić minus devet i 20 centimetara snega", vremenska prognoza za praznike.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.