AAA

DRUšTVO | 09.01.2019 07:50

Naslovna strana za sredu, 9. januar 2019. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o sastanku parlamentarne delegacije iz Prištine sa predstavnicima EU, ksenofobičnoj objavi na društvenim mrežama sina zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice, unutrašnjoj situaciji u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, drugim društvenim i ekonomskim temama.ALO "Jeremić puk'o jer je Putin odlikovao Vučića", o reakciji lidera Narodne stranke Vuka Jeremića nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz kojim je predsednik Srbije odlikovan ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dveju država.

BLIC "Varka iz Prištine", navodi da su nastupi predsednika i premijera Kosova, iako naizgled suprotstavljeni, zapravo koordinisani. "Svi se kunu na vernost Vučiću", povodom medijskih navoda o mogućoj nelojalnosti članova vladajuće koalicije. "Pucaćemo i dalje", o tradicionalnom šenlučenju Srba iz Džeksona u Kaliforniji.

VEČERNJE NOVOSTI "Svaki drugi ambasador se vraća kući", o predstojećim promenama u diplomatskoj mreži. "Krenule su mi suze kada sam čuo za orden", ispovest Andjelka, oca predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Grejanje gase u 21 čas, a direktor na odmoru", povodom nezadovoljstva gradjana Šapca sistemom centralnog grejanja.

DANAS "Vučić nije dobio najviše odličje Rusije", navodi da su tvrdnje predsednika Srbije o ordenu koji je dobio od Putina sporne. Intervju sa novinarom portala Žig info, kome je u napadu spaljena kuća u "Jovanović: Predsednik je nacrtao metu nezavisnim novinarima". Potpredsednik Narodne stranke o izborima, bojkotu i protestima u "Aleksić: Protesti će trajati dok se stanje u Srbiji ne promeni".

INFORMER List piše da je "Sud zabranio Informeru da piše o mućkama izvršitelja".

KURIR "Ne koristite našu tragediju u političke svrhe", za list kaže žena ubijenog lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Milena Ivanović uoči protesta opozicije 16. januara.

POLITIKA "Britanska fabrika za dezinformacije", list prenosi da vlada Velike Britanije finansira širenje dezinformacija protiv Rusije i drugih država, medju kojima je i Srbija. O predstojećim privatizacijama državnih preduzeća u "Na vidiku promena vlasništva u 'Ikarbusu', FAM-u, 'Lasti' i 'Tigru'". O privodjenju sina poslanika HDZ-a zbog govora mržnje u "Pupovac: Djakićeva poruka mora biti ozbiljno shvaćena".

SRPSKI TELEGRAF O vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci na čelu s liderom Aleksandrom Vučićem list piše u tekstu pod naslovom "Vučiću nož u ledja zabila 23 člana SNS". List donosi i tekst u kojem piše "Šta su monasi s Hilandara prorekli Srbiji".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.