AAA

DRUšTVO | 09.01.2019 12:25

Zorana Mihajlović osudila napade na Milenu Ivanović

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je danas napade na društvenim mrežama na Milenu Ivanović, suprugu ubijenog političara Olivera Ivanovića, rekavši da je takvo ponašanje nedolično, uvredljivo i štetno, saopštio je danas njen kabinet.

"Zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život, zbog sebe i svog deteta, i to na najprizemniji način blateći je po društvenim mrežama, zloupotrebljavajući njene fotografije i njenu tragediju, i kritikovati je jer je sredjena i nasmejana, nedopustivo je", navela je Mihajlović.

Ona je kazala da takve reakcije nisu pristojne i da su takodje opasne jer pokazuju da žena koja ima stav olako bude stavljena na "stub srama", posebno ako taj stav nije u skladu sa tudjim očekivanjima."Nekada su žene koje drugačije misle bile spaljivane na lomači, a danas, kada su načelno svima puna usta rodne ravnopravnosti, žene linčujemo mržnjom, bezočnim komentarima i uvredama", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da niko nema pravo na to u Srbiji u kojoj sve gradjanke i gradjani moraju da imaju jednaka prava i mogućnosti za život.

"Pitam se šta treba da uradi žena koja je ostala bez muža, jedna udovica, da bi zadovoljila patrijarhalna očekivanja sredine? Da se ugasi i uvene, nosi crninu da bi je pojedinci pohvalili kako je dobra i uzorna supruga?", kazala je Mihajlović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.