AAA

DRUšTVO | 15.06.2020 14:10 > 15.06 14:10

Sindikat medicinskih sestara i tehničara traži prijem kod Vučića


Predstavnici Sindikata medicinskih sestara i tehničara predali su danas generalnom sekretarijatu predsednika Srbije zahtev za prijem kod predsednika Aleksandra Vučića povodom, kako su naveli, višegodišnjeg problema nasilnog preotimanja tog sindikata.

Predsednik sindikata Goran Jovanović rekao je agenciji Beta da sedam godina kroz institucije sistema pokušavaju da reše taj problem.
"U julu 2018. godine smo dobili izvršnu pravosnažnu presudu koja jasno definiše ingerencije, funkcije i sve organe u sindikatu ali nju neki ljudi iz sistema osporavaju. Više puta smo se obraćali generalnom sekretarijatu predsednika Republike i uvek su nas upućivali na resorno Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo rada. Uz sve te pokušaje, nismo došli do rešenja", kazao je Jovanović.

Dodao je da je iz kabineta generalnog sekretara predsednika Srbije dobio uveravanja da će odgovor na zahtev u vezi prijema dobiti tokom dana.

"Sindikat medicinskih sestara i tehničara jedan je od tri reprezentativna u sistemu zdravstva ali sedam godina nismo potpisnici posebnog kolektivnog ugovora pa ne možemo relevantno učestvovati u popravljanju zdravstvenog sistema i zaštiti naših koleginica jer nemamo legitimitet", dodao je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.