AAA

DRUšTVO | 01.02.2017 11:00 > 01.02 14:22

Stamatović: Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru (VIDEO)

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da će 11. februara početi radna akacija za izgradnju gondole na Zlatiboru i da očekuje učešće izmedju 2.000 i 3.000 ljudi.

Stamatović je za agenciju Beta rekao da će akcija početi u 10.00 sati od prve stanice gondole kod zlatiborske pijace, a da se gradjani za učešće mogu prijaviti preko sajta Javnog preduzeća Gold gondola ili u opštini Čajetina.

"Koliko god da bude zainteresovanih gradjana mi ćemo ih rasporediti i nećemo stati dok se projekat ne završi. Nikoga ne rušimo, samo tražimo naše pravo na rad", rekao je Stamatović i najavio da će napisati knjigu o tome kako je "najveća gondola na svetu" napravljena uprkos opstrukcijama pojedinih institucija i aktuelnog režima.

#betalajv
Predsednik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović će u četvrtak, 2. februara od 18 časova, posredstvom sajta agencije Beta i društvenih mreža odgovarati na pitanja u video lajv intervjuu. Pitanja se mogu postavljati putem Fejsbuka i Tvitera uz hešteg #betalajv.

On je precizirao da gondola treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

Stamatović je podsetio da su problemi u vezi sa izgradnjom gondole imovinsko-pravne prirode i da u tome leži i opstrukcija čitavog projekta.

"To zemljište je obećano nekim privatnim investitorima koji su bliski sadašnjem režimu", rekao je Stamatović i ukazao da je opština Čajetina iscrpela sve pravne mogućnosti i da uporno postavlja pitanje ko je pravi vlasnik zemljišta.

Navodeći da u Geodetskoj upravi piše da je vlasnik zemljišta država Srbija, Stamatović je upitao "da li je za aktuelne ministre država Srbija tudja" i poručio da ako je zemljište obećano nekome to mora i da se kaže.

"Imate (gradskog menadžera) Gorana Vesića i (gradonačelnika) Sinišu Malog  -  oni su glavni jahači srpske apokalipse vezano za prirodne resurse i zemljište i danas u Beogradu mimo zakona predlažu neke transakcije vezane za gradjevinsko zemljište", kazao je Stamatović.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.