AAA

DRUšTVO | 04.04.2017 11:50 > 04.04 11:53

Danas: FON odlaže stručnu analizu doktorata Siniše Malog

Svi članovi Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka (FON) osim jednog podneli su ostavku pošto je Senat Univerziteta u Beogradu naložio toj visokoškolskoj ustanovi da formira stručnu komisiju koja će uraditi analizu doktorske disertacije gradonačelnika Siniše Malog, objavio je u utorak list Danas.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, u Etičkoj komisiji ostavku nije dao jedino profesor Mladen Čudanov, zaposlen na katedri čiji je šef profesor Ondrej Jaško, inače mentor Siniše Malog.

List saznaje da je cela procedura preispitivanja osporenog doktorata stala jer FON još nije formirao novu Etičku komisiju.

Prethodno, Etička komisija FON-a zaključila je da je procedura prijave i odbrane disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da je disertacija originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos postojanju propusta u načinu citiranja, koji su zanemarljivog obima.

Senat Univerziteta u Beogradu sredinom januara zaključio je da je FON napravio propust u proceduri, jer je po Pravilniku o postupku utvrdjivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova bio obavezan da formira stručnu komisiju, koja jedina može da izvrši ekspertsku analizu doktorata.

Za formiranje stručne komisije neophodno je da bude obrazovana Etička komisija, jer ona takav zahtev dostavlja Naučno-nastavnom veću fakulteta.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod naslovom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora finansija na EBS Business School u Visbadenu Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagijat 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.