AAA

DRUšTVO | 19.12.2017 13:05

Mihajlović: Uloga medija u smanjenju nasilja nad ženama velika

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je uloga medija u smanjenju nasilja nad ženama velika i da bez medija Srbija neće uspeti da bude društvo bez nasilja.

Mihajlović je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, upozorila da posle poslednjeg napada na ženu u Beogradu, kada je muž nasred ulice pucao u suprugu, u pojedinim medijima "kao da je počela relativizacija pitanja nasilja nad ženama".
"Ne želim da se mešam ni u čiju uredjivačku politiku, ali kada dan nakon nesreće u Beogradu, kada je muž pucao u suprugu, na TV Pinku vidite temu o nasilju nad muškarcima, onda to sigurno proizvodi opasnu relativizaciju nasilja nad ženama", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je psihijatar Jovan Marić u toj emisiji rekao da "žena zvoca po ceo dan po kući, a onda muškarcu prekipi", da je "emancipacija žena donela velike nevolje ženama", da "ima žena koje mazohistički vole nasilje". Mihajlović je rekla da se posle takvih stavova "može očekivati nastavak nasilja nad ženama".

U saopštenju se navodi da je i ove godine nastavljena "crna statistika" po broju ubijenih žena i da je 28 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju.

"Nasilje nad ženama neće prestati sve dok žene ne shvate da moraju i treba da prijave svaki vid nasilja. Svaki pokušaj fizičkog nasilja, svaki šamar, svaku pretnju, jer onaj ko je spreman da digne ruku na ženu, spreman je i da je ubije", rekla je Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.