AAA

DRUšTVO | 04.04.2018 10:20 > 04.04 11:03

NDNV: Tabla i sanduče udruženja prelepljeni nacionalističkim natpisima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je na ulazu u prostorije u kojima se nalazi "po ko zna koji put" uništena tabla sa natpisom imena i poštansko sanduče tog udruženja. NDNV je istakao da se prostorije u kojima se nalaze kancelarije udruženja nalaze u centralnoj novosadskoj pešačkoj ulici.

Na fotografijama u prilogu saopštenja vidi se da su sanduče i tabla prelepljeni parolama na srpskom i na engleskom jeziku, na kojima piše "Dobrodošli u područje nacionalizma".
Udruženje je navelo da se slična situacija ponovila već mnogo puta, te da "napade nasilnika na tablu i sanduče" prepoznaju kao "ozbiljnu pretnju".

"Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da su rukovodioci i saradnici našeg udruženja dugo već meta velikog broja direktnih pretnji smrću i drugih verbalnih napada", naglasio je NDNV.

Dodaje se da će i taj incident biti prijavljen policiji i drugim nadležnim organima, ali da udruženje nema velika očekivanja, jer su i raniji napadi bili prijavljivani nadležnima, ali nije bilo reakcije.

"Nažalost, moramo da istaknemo da nemamo prevelika očekivanja da će  počinilac biti pronadjen i primereno kažnjen, s obzirom da do sada niko, niti jednom nije odgovarao za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima, pa čak i ako je to činio ne skrivajući vlastiti identitet", piše u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.