AAA

DRUšTVO | 29.04.2018 23:20

Šabić: Srbija dobila funkcionalnu instituciju poverenika kakvu nije imala nikada pre

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić izjavio je da je zadovoljan onim što je uradio na tom poslu, navodeći da je izvršen zadatak da Srbija dobije funkcionalnu instituciju kakvu nije imala nikada pre.

Šabić je za praznično, prvomajsko izdanje "Blica" kazao da je Poverenik danas institucija koju gradjani poštuju i kojoj veruju, a za koju, kako je rekao, radi tim ljudi, sposoban i vrhunski obučen ne samo po domaćim, već i po evropskim standardima.
Komentaršući stanje zaštite podataka o ličnosti, poverenik je kazao da Srbija ima evidentan vredan rezultat po slobodi pristupa informacijama od javnog značaja, ali da, s druge strane, "gotovo ništa" nije uradjeno u zaštit podataka o ličnosti.

"Sve se uglavnom svodi na aktivnosti Poverenika koje, iako višestruko uvećane, sa 80-ak predmeta u prvoj godini nadležnosti do više od 4.500 u 2017. godini, ne mogu da nadomeste ono što su propustili da urade ministarstva, Skupština i Vlada Srbije", kazao je Šabić.

On je dodao da je u 2017. godini procenat uspešnih intervencija Poverenika u odnosu na više od 3.500 žalbi, iznosio 93 odsto.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.