AAA

DRUšTVO | 10.05.2018 11:15

Vojni sindikat: Vojnici statiraju u filmu za 10 evra, a volove iznajmljuju za 33 evra

Vojni sindikat Srbije upozorio je danas da pripadnici Vojske Srbije (VS) "nedobrovoljno" statiraju na snimanju filma o kralju Petru I Karadjordjeviću u kako se navodi, "ponižavajućim i izrabljujućim uslovima".

Navodeći da je vojnicima obećana dnevnica od 1.100 dinara za učešće u tom filmskom projektu, sindikat je upozorio da iznajmljivanje konja koji takodje statiraju u toj produkciji košta dnevno 100 evra dok se iznajmljivanje volova plaća 33 evra.

"Korak da srpski vojnik dobije gore uslove i tretman od životinja u ovom privatnom produkcijskom projektu, opasan je presedan. Moralni, ljudski ali i zakonski presedan. Takav odnos prirodan je sled svih mobinga, maltretiranja pod maskama i iživljavanja koje nesposobni oficiri godinama sprovode u VS", piše u saopštenju.

Sindikat je upitao ko je naredio da se ljudstvo jačine dve čete "svakodnevno sa redovnih zadataka premešta u šatore privatnih filmskih produkcija" kao i ko je odobrio da se dnevnice za statiranje vojnicima isplate iz budžeta.

Produkcijska kuća "Zilion film" glumca Lazara Ristovskog snimala je proteklih dana u beogradskoj kasarni "Topčider" scene za seriju i film "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije" uz učešće pripadnika Vojske Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.