AAA

DRUšTVO | 15.05.2018 13:05 > 15.05 13:16

UNS ostaje u konkursnim komisijama, žali što druga udruženja odbijaju dogovor sa Ministarstvom


Udurženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da će petoro njihovih članova nastaviti rad u komisijama za medijske projekte Ministarstva kulture i informisanja, kako bi se, prema njihovim rečima, obezbedila kontrola budžetskih izdvajanja za medije i da žali što druga udruženja odbijaju dogovor sa Ministarstvom.

"UNS žali što su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Asocijacija medija odbili dogovor sa ministarstvom, napravljen na osnovu strategije koju su predstavnici udruženja prethodno dogovorili. Predstavnici UNS, NUNS i Asocijacije medija su ministarstvu u ponedeljak izneli zajednički predlog o povratku članova ovih udruženja u komisije, koji je ministar Vladan Vukosavljević prihvatio, da bi taj dogovor NUNS i Asocijacija medija samo nekoliko sati kasnije pogazili", navodi se u saopštenju. 
UNS je naveo da je zajednički predlog bio da se poveća broj njihovih članova u komisijama i da predstavnici udruženja provere kako su novac podelile komisije koje su već završile rad.

"Da bi ovaj dogovor bio postignut, UNS je bio spreman da se u korist ostalih udruženja odrekne jednog člana komisija. UNS drži do svog pregovaračkog kredibiliteta i neće poreći datu reč", naveo je UNS i dodao da nije bio zadovoljan prvobitnom raspodelom mesta u komisijama ministarstva, jer je "kao najbrojnije novinarsko udruženje u zemlji dobio samo dva mesta", a udruženja za koja prošle godine nisu ni poslovala, četiri.
UNS je naveo da je posle razgovora u Ministarstvu dobio još tri člana komisije i da smatra da se samo prisustvom članova reprezentativnih udruženja u konkursnim komisijama može obezbediti interes javnosti da dobije tačno i pravovremeno informisanje i nastaviće da radi na poboljšanju medijskih konkursa na svim nivoima.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.