AAA

DRUšTVO | 29.08.2018 12:25 > 29.08 12:30

Forum srednjih stručnih škola traži niže platne razlike izmedju direktora i profesora (VIDEO)


Forum srednjih stručnih škola održao je danas performans "Šarčeviću, mamac okači o pramac" i zatražio od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da ne pravi velike razlike u platnim razredima izmedju profesora i direktora škole.

U pismu koje će predati ministru Forum je naveo da će razlike u platnim razredima, koje su ocenili kao neosnovane, izmedju direktora i zaposlenih u školi neopravdano remetiti odnose u kolektivima.

Forum je naveo da direktor zbog odgovornosti i treba da ima veću platu, ali ne onoliku koliku predvidjaju platni razredi, prema kojima su profesori stavljeni u osmu, a direktori škola u 11 platnu grupu.

"Računamo da ćete razmisliti kuda će nas odvesti ove razlike", navodi se u pismu, a ministar se poziva i da stručne saradnike i sekretare škola prebaci u istu platnu grupu u kojoj su i profesori.

Na performansu profesora bili su postavljeni štapovi za pecanje i čovek koji je predstavljao "otkaz", kako su naveli "najpoznatijeg pecaroša". Pored toga učesnici su nosili transparente "Gasimo škole! Gasimo odeljenja! Gasimo državne škole! Bistro ministre" i "Šarčeviću mamac okači na pramac".

Takodje tokom performansa bilo je i muzičkog i recitalskog dela.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.