AAA

DRUšTVO | 26.10.2018 16:25 > 26.10 16:29

Milan Antonijević novi izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbija

Za novog izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo Srbija izabran je Milan Antonijević, saopšteno je danas.

Antonijević će na dužnost stupiti 1. decembra 2018. 

Antonijević je izrazio zadovoljstvo što će biti deo Fondacije za otvoreno društvo Srbija u ovom, kako je rekao, za Srbiju i Evropu, značajnom vremenu

"Veoma mi je drago što ću nastaviti dosadašnji važan rad Fondacije na pridruživanju Srbije Evropskoj uniji, iznalaženju novih načina za osnaživanje naše demokratije i gradjenju novih partnerstava unutar civilnog društva, kako u Srbiji tako i u regionu", naveo je Antonijević, a prenela Fondacija za otvoreno društvo Srbija.

Milan Antonijević je po obrazovanju pravnik. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Kao čivning stipendista Vlade Velike Britanije pohadjao je program Mirovne studije na Univerzitetu u Bredfordu, Velika Britanija, a po sticanju diplome pravnika svoju karijeru započeo pružajući besplatnu pravnu pomoć žrtvama kršenja ljudskih prava, zastupajući ih pred domaćim i medjunarodnim sudovima i telima – Ustavnim sudom Srbije, Evropskim sudom za ljudska prava i raznim telima Ujedinjenih nacija.

Autor je i urednik više od 80 publikacija i stručnih radova o ljudskim i manjinskim pravima.

Antonijević ima dvadesetogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru, saradjujući na brojnim projektima sa partnerima iz civilnog društva i političkim i društvenim akterima u Srbiji, kao i sa Ujedinjenim nacijama, Savetom Evrope, Evropskom unijom, USAID, Svetskom bankom, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i drugima.

Izmedju ostalog je i član Saveta za praćenje primena preporuka Mehanizma Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Svoju dosadašnju karijeru posvetio je zaštiti ljudskih i manjinskih prava, uspostavljanju vladavine prava i razvoju Evropskih integracija.

Direktor je Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), organizacije koja se od svog osnivanja 1997. godine zalaže za uspostavljanje vladavine prava i zaštitu ljudskih i manjinskih prava.

Fondacija za otvoreno društvo Srbija je deo globalne Mreže Fondacija za otvoreno društvo čiji je osnivač filantrop Džordž Soros i koje su usmerene na izgradnju otvorenog i demokratskog društva.

Osnovana 1991. godine, Fondacija za otvoreno društvo Srbija saradjuje sa organizacijama civilnog društva, javnim institucijama, stručnim udruženjima i drugim akterima, radeći u javnom interesu na izgradnji demokratskog i inkluzivnog društva.

Bavi se brojnim pitanjima uključujući Evropske integracije, reformu pravosudja, manjinska prava, interkulturno obrazovanje, aktivizam građana i dr. Fondacija za otvoreno društvo Srbija sarađuje sa Fondacijama za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu na temama od zajedničkog značaja kao što su migracije, borba protiv korupcije i Evropske integracije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.