AAA

HRONIKA | 28.12.2016 14:30

Hapšenje saobraćajaca je predstava za narod

Čačanski advokat Ivan Ćalović, koji zastupa 12 od 30 saobraćajnih policajaca uhapšenih zbog primanja mita, ocenio je da je to hapšenje bilo "predstava za narod" i da će svi biti oslobodjeni "jer su dokazi koji su prikupljeni protiv saobraćajaca na staklenim nogama".

"U rešenju za policijsko zadržavanje od 48 sati apsolutno nisam video nijedan dokaz zbog kojih bi ovi policajci trebalo da budu zadržani, a kamoli da im se odredi pritvor. Ubedjen sam da će svi biti oslobodjeni. U spisima koji sam video nema ni pomena da eventualno postoje obeležene novčanice koje bi mogle da posluže kao dokaz za primanje mita. Sve ovo je predstava za narod", rekao je Ivan Ćalović novinarima.

U Čačku je juče uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca i trojica njihovih kolega penzionera, zbog sumnje da su primali mito od vozača koji su napravili saobraćajne prekršaje, a koji za te prekršaje nisu bili kažnjeni.

Prema navodima čačanske Policijske uprave, ti saobraćajci su oštetili budžet Srbije za 1,5 milion dinara.

U njihovom hapšenju učestvovalo je oko 100 pripadnika Žandarmerije sa automatskim naoružanjem i fantomkama. Saobraćajci su hapšeni na radnom mestu i po kućama.

Uhapšenim saobraćajcima je odredjen pritvor do 48 sati, a u zakonskom roku biće privedeni javnom tužiocu u Čačku.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je povodom hapšenja 30 saobraćajaca da "ne postoje nedodirljivi i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovora".

Transparensi Srbija objavila je danas podatak da je 31 odsto zaustavljenih vozača u Srbiji tokom ove godine platilo mito saobraćajnoj policiji, čime se Srbija po tome, uz BiH i Albaniju, svrstava u sam vrh u regionu.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.