AAA

HRONIKA | 07.02.2017 15:05

Sud odobrio izručenje Predraga Bogićevića Crnoj Gori

Viši sud u Kragujevcu usvojio je zahtev za izručenje Predraga Bogićevića Crnoj Gori koja ga traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora u toj državi.

Kako je Beti potvdjeno u Višem sudu u Kragujevcu, Viši sud je 24. januara doneo rešenje da su ispunjeni procesni uslovi za izručenje Bogićevića, a žalbu na to rešenje uložio je Bogićevićev advokat

"Ova odluka nije pravosnažna, a posle uložene žalbe predmet je od 31. januara u Apelacionom sudu koji će odlučiti o žalbi", rekla je portparolka Višeg suda Svetlana Simović.

Ona je dodala da će po pravosnažnosti rešenja odluku o tome da li će Bogućević biti izručen Crnoj Gori doneti ministar pravde.

Predrag Bogićević iz Kragujevca se nalazi u ekstradicionom pritvoru Okružnog zatvora u tom gradu.

Predrag Bogićević i Nemanja Ristić uhapšeni su sredinom jnuara u Srbiji po poternici koju je za njima raspisala Crna Gora zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju terorističkog napada na dan izbora u toj zemlji.

Viši sud u Beogradu ranije je pustio Ristića na uslovnu slobodu, uz obavezu da ne napušta Beograd i da se javlja policiji jednom nedeljno.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.