AAA

POLITIKA | 11.01.2017 13:05 > 11.01 13:09

Inicijativa mladih: Početak Nikolićeve ratnohuškačke kampanje

Inicijativa mladih za ljudska prava protestovala je danas zbog najavljenog susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića i osudjenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika i ocenila da to predstavlja početak Nikolićeve ratnohuškačke kampanje za predsedničke izbore.

U saopštenju Inicijativa je upozorila da taj sastanak predstavlja početak kampanje za predsedničke izbore i da će Nikolić na tim izborima kandidovati ratnohuškačku politiku.

"Nakon svih dešavanja koja su pratila obeležavanje Dana Republike Srpske, koja predstavljaju vrhunac revizije istorije i negiranja zločina, Nikolić ide korak dalje i sastaje se s Krajišnikom, koji je osudjen za ratne zločine kao jedan od političkih lidera bosanskih Srba tokom rata", piše u saopštenju.

Inicijativa je dodala da očekuje od Vlade Srbije da se jasno ogradi od politike predsednika Nikolić i da učini dodatne napore kako bi odnosi koji su ozbiljno narušeni "sumanutom politikom" predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i Nikolića počeli da se popravljaju.

Dodaje da Inicijativa očekuje i od svih političkih stranaka i pojedinaca koji će za nekoliko meseci učestvovati u izbornoj trci sa Nikolićem da se jasno odrede prema politici ratova, zločina i ideje Velike Srbije koju simbolizuju Nikolić i Krajišnik i uvere celokupnu javnost da će odlučno raskinuti sa nacionalističkom politikom ukoliko dodju na mesto šefa države.

"Imajući u vidu ozbiljnost političke krize u regionu, Inicijativa veruje da niko nema pravo da zabije glavu u pesak i da izbegne da se odredi prema ovoj politici u strahu od potencijalnog gubitka glasova na predstojećim izborima", piše u saopštenju.

Podseća se da je Krajišnik učestvovao i u prethodnoj predizbornoj kampanji, promovišući svoju knjigu u organizaciji Samostalne DSS, koja je na izborima nastupila na listi Srpske napredne stranke. Inicijativa je tada prekinula promociju u Domu omladine Beograda, smatrajući da je nedopustivo da se u javnom gradskom prostoru koji je namenjen mladima veličaju ratni zločini.

Kabinet predsednika Srbije najavio je da će se Nikolić danas sastati sa predsednikom asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom i predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vukasovićem.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.