AAA

REGION | 28.11.2018 21:00 > 28.11 21:04

Marković o kritici povodom Podgoričke skupštine: Ne damo na nacionalno i državno dostojanstvo

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da "neće dati na Crnu Goru "i na njeno nacionalno i državno dostojanstvo, odakle god pretnja dolazila.

Marković je saopštio da je obeležavanje veka od tzv. Podgoričke skupštine rezultiralo lavinom optužbi Crne Gore i njenog istorijskog rezultata državotvornosti, dodavši da to nije dolazilo od zvanične Srbije, nego od različitih grupa.

Marković je u intervju za RTCG , povodom dve godine rada Vlade, istakao da vlast nije zabranila organizovanje proslave stogodišnjice Podgoričke skupštine.

Premijer je rekao da "to znači da smo sigurni u sebe. Dobro je to naše opredeljenje. Pokazalo se lice pojedinih, i kako gledaju na Crnu Goru. Oni govore da more nije crnogorsko, nego srpsko, da je Crna Gora srpska zemlja, ne poštuju zastavu, ponižavaju državne simbole. Neka to vide građani".
"Videli smo gde je sada problem: ne u ovoj demokratskoj i evropskoj vlasti, nego u istorijskim oponentima postojanja Crne Gore. Nećemo im dati prostor, jer je Crna Gora izrasla u zemlju koja ima društveni, politički, bezbednosni i društveni potencijal", rekao je Marković i ocenio da se Crna Gora uvek ponašala dostojanstveno, te da će tako i ostati.

"Crna Gora, nijedan član Vlade, nije izgovorio ružnu reč o bilo kojem zvaničniku Srbije, a neće ni prema bilo kom drugom iz bilo koje druge države. To je naš manir i odraz demokratije i političke zrelosti", ocenio je premijer.
"Zaista nećemo dozvoliti da naš nacionalni interes i identitet bude kreiran sa strane. Mi smo odgovorni za to. Razumemo poziciju Srbije i njene probleme kroz koje sada prolazi", rekao je Marković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.