VESTIUSLIKAMA | 18.05.2017 11:35 > 18.05 19:40

Sav taj glamur - Kanski festival (FOTO GALERIJA)


Francusko-američka glumica Lili-Rouz Dep i iranski reditelj Ašgar Farhadi proglasili su u sredu uveče otvorenim 70. Medjunarodni kanski filmski festival.

Na festivalu koji će trajati do 28. maja takmičiće se 19 filmova za prestižnu Zlatnu palmu, a ukupno 50 filmova će biti prikazano u takmičarskom programu i u drugim sekcijama.

Voditeljka ceremonije otvaranja, glumica Monika Beluči, obučena u dugu teget haljinu rekla je da "identitet filma nema ni roda, ni zastave, ni granice". Ona je odala počast Almodovaru "čoveku koji voli žene" i odigrala ples sa francuskim komičarem Aleksom Lucom.

Crvenim tepihom su prodefilovale brojne svetske zvezde. Američka glumica Džulijan Mur, obučena u crveno, Suzan Sarandon, Robin Rajt i El Faning u belom, popele su se poznatim kanskim stepenicama.

Uz čuvene stepenice popele su se i Francuskinja Sandrin Kiberlen, koja ove godine predsedava žirijem za Zlatnu kameru, i Španjolka Rosi De Palma, jedna od omiljenih glumica ovogodišnjeg predsednika žirija Pedra Almodovara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.