VESTIUSLIKAMA | 08.09.2022 13:35 > 08.09 14:11

Fotografije dana po izboru kineske agencije Sinhua

 • Spasioci prebacuju stanovnike pogođene zemljotresom u blizini grada Mosi u okrugu Luding, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sičuan, 7. septembra 2022. (Sinhua/Šen Bohan)
 • Medicinski radnici iz bolnice pri Medicinskom univerzitetu Jugozapad odmaraju se dok su na putu do zemljotresom pogođenog grada Caoke u okrugu Šimian, Ja’an, jugozapadna kineska provincija Sičuan, 6. septembra 2022. (Foto Čao Ping/Sinhua)
 • Fotografija iz vazduha snimljena 7. septembra 2022. prikazuje spasioce koji pomažu seljanima da traže lične stvari iz ruševina kuća koje je pogodio zemljotres magnitude 6,8 stepeni Rihterove skale u selu Šingfu u okrugu Šimian, jugozapadna kineska provincija Sičuan. (Sinhua/Cai Jang)
 • Fotografija snimljena dronom 7. septembra 2022. prikazuje seljane kako pripremaju obrok u zemljotresom pogođenom selu Singfu u okrugu Šimian, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sičuan. (Sinhua/Cai Jang)
 • Volonteri dele pirinač u skloništu za slučaj zemljotresa u gradu Mosi u okrugu Luding, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sičuan, 7. Septembra 2022. Obezbeđene su besplatne zalihe hrane za ljude u područjima pogođenim zemljotresom u Ludingu. (Sinhua/Šen Bohan)
 • Deca iz vrtića večeraju u kampusu osnovne škole u gradu Caoke u okrugu Šimijan, jugozapadna kineska provincija Sičuan, 7. Septembra 2022. Nastava je uredno nastavljena u osnovnoj školi u okrugu Šimjan nakon zemljotresa od 6,8 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio okrug. (Sinhua/Su Bingđie)
 • Fotografija iz vazduha snimljena 7. septembra 2022. prikazuje pogled na brodogradilište China Merchants Jinling u Veihaju, u istočnoj kineskoj provinciji Šandong. U priobalnom gradu Veihaju formiran je industrijski klaster preduzeća za pomorsko inženjerstvo. (Sinhua/Guo Sulei)
 • Fotografija iz vazduha snimljena 6. septembra 2022. prikazuje poljoprivrednike kako obavljaju žetvu pšenice u selu u okrugu Lunčub, Lasa, u jugozapadnoj kineskoj autonomnoj oblasti Tibet. (Sinhua/Điang Fan)
 • Članovi osoblja obavljaju poslove održavanja u skladištu za metke u Kunmingu, u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan, 7. septembra 2022. Železnički depo je pripremio planove sveobuhvatnog održavanja kako bi se obezbedio nesmetan saobraćaj vozova tokom predstojećih praznika sredinom jeseni i državnih praznika. (Sinhua/Čen Sinbo)
 • Fotografija iz vazduha snimljena 7. septembra 2022. prikazuje pogled na rudarski grad u Jinčuanu, u severozapadnoj kineskoj autonomnoj regiji Ningsia Hui. Ovde je u sredu održana ceremonija otvaranja Drugog međunarodnog sajma vina i turizma Kine (Ningsija). (Sinhua/Feng Kaihua)
 • Egipatski studenti poziraju za fotografije na jednoj od lokacija za “Razgovor sa tajkonautima“ u Kairu, Egipat, 6. septembra 2022. Trojica kineskih astronauta, ili tajkonauta, razgovarali su u utorak iz svemira sa mladima iz osam afričkih zemalja putem video veze, podelivši svoja iskustva iz misije Šenčou-14.Tajkonauti -- Čen Dong, Liu Jang i Cai Suče, koji su na šestomesečnom boravku u orbiti, podelili su sa afričkom omladinom utiske o životu i naučnom radu u svemirskoj stanici. Glavna lokacija za „Razgovor sa tajkonautima“ bila je u sedištu Afričke unije u Adis Abebi, dok su se u dijalog uključili studenti iz Alžira, Egipta, Etiopije, Namibije, Nigerije, Senegala, Somalije i Južne Afrike sa svojih pod-lokacija (Sinhua/Vang Dongčen)
 • Znak na prozoru mesta za vakcinaciju protiv majmunskih boginja u Njujorku, Sjedinjene Države, 6. septembra 2022. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti prijavili su 20.733 slučaja majmunskih boginja u zemlji (Majkl Nejgl/Sinhua).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.