AAA

SCENA | 24.09.2018 14:55 > 24.09 14:57

Beogradska filharmonija koncertom zatvara 50. BEMUS

Beogradska filharmonija zatvoriće ovogodišnje Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) koncertom 20. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, saopšteno je iz tog orkestra.

Kao omaž, na programu koncerta biće kompozicije kojima je Beogradska filharmonija otvorila i zatvorila prvi BEMUS 1969. godine Uvertira "Beograd" srpskog kompozitora Dragutina Gostuškog i Deveta simfonija Ludviga van Betovena.

Solisti u Devetoj simfoniji biće sopran Sofi Klusman, mecosopran Šarlote Kvat, tenor Brenden Ganel i bariton Markus Ajhe. Na koncertu će nastupiti i Hor Slovenačke filharmonije.

Šef-dirigent filharmonije Gabrijel Felc pred nastup na BEMUS-u rekao je da je vrlo počastvovan što će učestvovati na manifestaciji sa tako dugom tradicijom.

"Potrudiću se da predstavimo naš orkestar na najvišem nivou, gde se on zaista i nalazi. Svi ljudi u Srbiji mogu biti ponosni na Beogradsku filharmoniju, najbolji orkestar u Srbiji, a rekao bih i na Balkanu", izjavio je Felc.

Felc je šef-dirigent Beogradske filharmonije od sezone 2017/18. Obavljao je dužnosti šefa dirigenta u nekoliko vodećih orkestara u Nemačkoj i inostranstvu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.