AAA

ZANIMLJIVOSTI | 22.08.2015 10:30 > 22.08 10:38

Psi u Poznanju dobili parking

Uporne tropske vrućine koje su nedeljama mučile Poljsku i dramatične scene kada su prolaznici razbijali prozore automobila spasavajući smrti ostavljene pse, inspirisale su poljske trgovce u Poznanju da se pobrinu za kućne ljubimce svojih mušterija i otvore prvi parking za pse.

Parking ispred tržnog centra Franovo sastoji se od četiri kućice za pse sa malim ograđenim ispustom, a svaka kućica ima i činiju sa vodom koju zaposleni u tržnom centru redovno menjaju.

Parking-kućice za pse smeštene su u hladovini u prostor pod nadstrešnicom, a psi se za njih "parkiraju" povodcima sa specijalnim ključem kako niko osim vlasnika ne bi mogao da ih odvede.

"Naša inicijativa je reakcija na pse pozatvarane na vrućini u automobilima, ili ostavljene vezane ispred centra bez vode i na suncu", kazao je za današnju Gazetu viborču Pšemislav Juskovjak iz IKEA Poljska koja ima prodavnicu u tom tržnom centru.

U jeku tropskih vrućina u julu neki tržni centri omogućili su Poljacima da u tržni centar uvode i svoje pse, da se i oni rashlade, ali psi uglavnom ne mogu i dalje da uđu u većinu radnji u centrima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.