AAA

ZANIMLJIVOSTI | 10.07.2019 21:40 > 10.07 21:56

Mediji: Ukrajinski ambasador upozorio Skoplje na lažnog Porošenka

Bivši ambasador Ukrajine u Skoplju, Jurij Gončaruk, izjavio je da je pre dve godine upozorio severnomakedonske vlasti da se neko lažno predstavlja kao tadašnji ukrajinski predsednik Petro Porošenko i da se javlja državnicima. "Još 2017. godine imao sam sastanak s predstavnicima svernomakedonskih bezbednosnih službi, s članovima kabineta šefa države i ministra spoljnih poslova, na kojima sam upozorio da se neko lažno predstavlja kao predsednik Petro Porošensko i da se javlja državnicima", rekao je Gončaruk za portal https://www.mkd.mk/.


Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev potvrdio je u utorak da je u poslednjih godinu dana nekoliko puta telefonomi razgovarao s lažnim Porošenkom, ali i s lažnim generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.
Zaev je rekao da je tek prekjuče, kada su snimci (https://youtu.be/h4NMVZiaFv8) objavljeni na internetu, shvatio da je u jednočasovnom telefonskom razgovoru bio žrtva ruskih "šaljivdžija" "Vovana" (Vladimira Kuznjecova) i "Leksusa" (Aleksisa Stoljarova).

Mdjutim, bivši ukrajinski ambasador u Skoplju je rekao da "nema nikakve sumnje da se radi o pripadnicima specijalnih službi i da ti ruski 'komičari' svugda guraju nos".

"Upozorio sam da uvek treba biti spreman na provokacije. Ali, sada možemo samo da se smejemo. I Porošenko je jednom bio žrtva i 'nastradao' je od ovakvih provokacija", rekao je ambasador Gončaruk.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.