AAA

ZANIMLJIVOSTI | 07.03.2020 20:50 > 07.03 20:50

Emanuel Makron sa suprugom bio u pozorištu uprkos korona virusu

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit išli su u pozorište kako bi ubedili Francuze da mogu da izlaze uprkos novom korona virusu, preneli su danas tamošnji mediji.

Makron je nedavno prvi počeo da primenjuje sanitarne preporuke o sprečavanju širenja bolesti. Francuski predsednik je prestao da se rukuje sa sagovornicima i da se ljubi u obraz u znak pozdrava. Novi način ponašanja su usvojili i ostali članovi vlade koji umesto rukovanja, podignu ruku ili improvizuju neki znak pozdrava.
Iako su u Francuskoj zabranjeni skupovi u zatvorenim na kojima ima više od 5.000 ljudi, još je moguće otići u pozorište i bioskop.

Makron i njegova supruga su u petak uveče izabrali da gledaju predstavu "Par le bout du nez" (Na vrh nosa), o jednom predsedniku koji ima smešnu i upornu iritaciju nosa i zbog toga ne može da se obrati javnosti. Predsednik u komadu očajno traži pomoć od psihijatra.

Neki korisnici na internetu su se našalili na račun Makrona o korona virusu, navodeći da će ga novi virus sigurno zaobići jer već ima "makronovirus".

U Francuskoj je od novog korona virusa umrlo 11 i zaraženo više od 710 osoba.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.