AAA

ZANIMLJIVOSTI | 14.05.2020 21:20 > 14.05 21:21

Harli, pas terapeut u jednoj bolnici u Meksiku (VIDEO)


Pas Harli u žutim čizmicama, sa naočarima i zaštitnim odelom, svako jutro odlazi u jednu bolnicu u Meksiku sa ulogom da umanji stres osoblju koji leči pacijente sa korona virusom.

Harli, pas rase mops obučen je da bude terapeut, a zajedno sa vlasnicom koja je klinički neuropsiholog Lusijom Ledesmom, svako jutro ide "na posao".

Pas, bež boje, igra se tokom dva sata sa medicinskim osobljem koje se bori protiv virusa, a posle takve terapije, mnogi lekari i medicinske sestre se osmehuju i pored umora.

Doktorka Ledesma, koja Harlija zove svojim "koterapeutom", rekla je da prisustvo psa pomaže u smanjenju psihološkog, afektivnog i psihičkog stresa osoblja koji se suočava sa hitnim slučajevima.

Harli ima tri godine i od 20. novembra deo je osoblja odeljenja za psihijatriju i neuropsihologiju bolnice u glavnom gradu.

Pored osoblja, Harli inače pitome prirode, brine se i o pacijentima. Njegova vlasnica je rekla da je njegova uloga postala još veća za vreme epidemije korona virusa zbog izbegavanja fizičkog kontakta medju ljudima.

U Meksiku je od korona virusa zaraženo 40.186 ljudi, od kojih je 4.220 preminulo.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.