AAA

ZANIMLJIVOSTI | 03.11.2021 10:40 > 03.11 11:05

AFP: Bajden - predsednik SAD koji se šali na svoj račun i ne krije suze (VIDEO)


Predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) smatran najmoćnijim čovekom na svetu, ne plaši se da javno pokaže svoje emocije i predsednik je koji se šali na svoj račun, ne krije suze i ume da se izvini, što je sušta suprotnost od njegovih prethodnika, ocenila je agencija Frans pres.

Bajden se u ponedeljak na svetskom samitu o klimi u Glazgovu izvinio u ime SAD za akcije svog prethodnika Donalda Trampa (Trump).
Prethodnog dana u Rimu, na audijenciji kod poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje, nije krio suze u očima dok je govorio o svom sinu Bou (Beau) preminulom 2015. godine.

Posle diskretnog Baraka Obame (Barack) i veoma bučnog Trampa, Bajden ne krije emocije.

Daleko od političkog uverenja da je izvinjenje priznanje slabosti, Bajden se stalno izvinjava za nešto. Izvinjava se kad zakasni, kad smatra da mnogo priča ili da je dosadan, ili kad ocenjuje da nije toliko inteligentan kao njegovi savetnici na nekom sastanku.

Njegova izvinjavanja su često deo suptilnog samoruganja. "Zdravo svima, ja sam Džilin suprug", reči su Bajdena kad negde ide sa prvom damom Džil (Jill).

Loše vesti uvek dočeka sa osmehom ili smehom. Kada je morao da prizna da neće dobiti podršku da uvede besplatno školovanje za sve Amerikance na državnim fakultetima, Bajden je rekao da više nije dobrodošao u bračnu postelju, pošto njegova supruga predaje na jednom državnom koledžu.

"Ali u Beloj kući imam mnogo soba", našalio se Bajden.

Emotivnost za Bajdena nije samo crta njegove ličnosti, već deo njegovog političkog identiteta. Bajden sebe predstavlja kao čoveka iz srednje klase, koji voli da putuje vozom i odbija da ima "odeću političara" kao ostali.

Neki smatraju da se Bajden godinama pretvorio u mudrog čoveka ali i dalje igrača, dok protivnici smatraju da je suviše krhak za oštre političke bitke u hodnici Bele kuće.

Pojedini čak dovode u pitanju njegovo mentalno zdravlje, pošto Bajden ima 78 godina.

Medjutim, čini se da predsednik SAD ipak ne dozvoljava da se oseća poraženo. Upitan nedavno za komentar o padu sopstvene popularnosti u anketama javnog mnjenja, Bajden je sležući ramenima kratko rekao to ide gore, dole.


   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.